Sos cu unt, patrunjel si usturoi
Un sos cald pentru carnea de peste, friptura de pui (chiar si pentru puiul pane) sau alaturi de o garnitura de legume coapte sau fierte. Patrunjelul reuseste sa ii dea o nota proaspata, racoritoare.
Un sos cald pentru carnea de peste, friptura de pui (chiar si pentru puiul pane) sau alaturi de o garnitura de legume coapte sau fierte. Patrunjelul reuseste sa ii dea o nota proaspata, racoritoare.
O reteta simpla, excelenta atunci cand se folosesc rosii coapte, zemoase.
Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.
O reteta de desert foarte potrivita in perioada sarbatorilor de iarna, cu putin coniac sau bourbon pentru un sos mai aromat, plin de mirodenii.
Un sos de casa in care gustul plin de rosii bine coapte este completat de notele picante ale ardeiului iute si cele dulci de ceapa.
Combinatia de portocala si ceapa intr-o salata perfecta pentru o gustare poate sa para prea indrazneata, dar gustul este surprinzator si complex.
Un sos cu influente mediteraneene, perfect pentru o friptura de pui la cuptor sau gratar pe care vreti sa o transformati intr-o surpriza pentru invitati.
Un desert usor sau o gustare care ne va umple de energie, cu gust intens de ghimbir si note dulci de scortisoara, reteta pentru iarna sau pentru o dupa-amiaza rece de toamna.
Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.
Combinatia intre gustul dulce al ardeiului gras si cel picant al celui iute face din acest sos o alegere perfecta pentru carnea rosie si nu numai. Puteti modifica dupa plac proportiile, si cum il puteti pregati cu 7-10 zile inainte se pastreaza bine la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.