Sos de lamaie pentru friptura
Ingrediente:
4 lamai bio
250 ml supa de pui
3 linguri rase zahar pudra
1 lingura amidon de porumb
¼ pachet de unt
sare, piper negru
Mod de preparare: se rade coaja lamailor si se stoarce sucul. Se pun la fiert intr-o craticioara alaturi de supa de pui si zaharul pudra, pe foc mediu, amestecand bine. Se lasa sa fiarba pentru 5-7 minute, adaugand apoi si amidonul de porumb (amestecat inainte cu putin apa), incercand sa obtineti o compozitie cat mai omogena. Se ia de pe foc, se condimenteaza cu putina sare si putin piper si se poate pune peste carne, inca fierbinte.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie
O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.
-
Sos de mere cu scortisoara si lamaie
O reteta pentru un sos de mere dulce, aromat, plin de savoarea fructelor bine coapte, excelent pentru o portie generoasa de inghetata, o placinta calda sau (pentru cei care nu se tem de experimente) chiar si pentru contrastul cu o friptura de porc sau alte retete pentru felul principal. Poate fi mai dulce sau mai acrisor, dupa gust.
-
Sos de menta pentru friptura de miel
Un sos racoritor, proaspat, cu aroma intensa de menta, recomandat pentru o friptura de miel pe care o transforma intr-un deliciu culinar. Folositi frunze de menta cat mai proaspete, savuroase, abia culese.
-
Masca naturala cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic
O masca facuta in casa este intotdeauna benefica pentru ten, deoarece contine numai ingrediente naturale, cu actiuni folositoare. Va propunem sa incercati masca cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic.
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.