Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie
Ingrediente:
½ cana ulei de masline
¼ cana suc de lamaie proaspat stors
1 lingura mustar
1 lingura oregano uscat
1 praf de piper negru macinat
sare
Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine uleiul cu sucul de lamaie, adaugand mustarul pana cand aveti un sos omogen. Se pune si toata cantitatea de oregano, se amesteca pana cand compozitia este omogena, se gusta si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se foloseste imediat sau se poate tine la rece, intr-un recipient inchis ermetic, pentru cel mult 48 de ore.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline
Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.
-
Sos de salata cu ulei de masline, mustar si otet din cidru de mere
Un sos pentru orice salata verde, proaspata si plina de vitamine, cu note intense fructat-acrisoare date de otetul din cidru, alaturi de un ulei bune de masline, mustar si usturoi.
-
Sos cu ulei de masline si lamaie in stil grecesc
O reteta greceasca traditionala, simpla si usor de pregatit, excelenta pentru peste si fructe de mare. Cu notele sale intense, mediteraneene, proaspete si aromate, este gata imediat si poate fi folosit la fel de bine pentru legume sotate sau coapte, dar si pentru carnea de pui.
-
Vinegreta cu ulei de masline si suc de citrice
Un sos cu note mediteraneene si gust complex, acrisor, bun pentru o gama larga de preparate.
-
Sos vinegreta cu ulei de masline si lamaie
O reteta clasica, versatila, gata imediat, buna pentru salate de cruditati. In loc de otet se foloseste zeama de lamaie, iar coaja rasa va oferi oricarui preparat note mediteraneene, proaspete.