Sos de rosii usor picant
Ingrediente:
5 kg rosii bine coapte
3 cepe medii, tocate marunt
1 ardei gras tocat
1-2 ardei iuti, taiati marunt (fara seminte pentru un sos mai putin picant)
½ cana patrunjel tocat
½ cana zahar
½ lingura sos Worcestershire
3 linguri sare
½ lingurita piper negru macinat
½ lingurita piper alb macinat
1 varf de lingurita fulgi de chili
Mod de preparare: rosiile se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert pe foc mediu, adaugand ceapa, ardeiul gras si cel iute, patrunjelul. Se fierbe fara capac pentru 45-60 de minute pana cand bucatile de rosii s-au inmuiat bine, amestecand des. Se lasa la racit, se amesteca bine in blender sau cu un mixer vertical, se adauga mirodeniile si se pune din nou la fiert. Dupa ce clocoteste pentru 10-15 minute se lasa putin la temperatura camerei, apoi se poate turna in recipiente inchise ermetic.
Foto: pdpics.com
Articole asemănătoare
-
Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi
O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.
-
Sos picant cu ardei iute, usturoi si sos de rosii
Un sos picant, foarte picant sau ingrozitor de iute (dupa soiul ardeilor folositi), bun pentru o gama larga de preparate si cu atat mai mult in serile reci de toamna sau iarna. Poate fi pastrat multa vreme in borcane sigilate, intr-un loc intunecos si racoros.
-
Fasole in sos de rosii
Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, reteta de fasole in sos de rosii intra probabil in categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare.
-
Paste delicioase. Spaghete cu sardine si sos de rosii
O mancare speciala si plina de gust este reteta de spaghete cu sardine si sos de rosii. Sardinele sunt recomandate in alimentatie pentru sanatate, deoarece contin acizi grasi Omega-3, dar si calciu.
-
Paste farfalle cu sos de rosii si busuioc
Bucurati-va de o reteta extrem de apetisanta prin aromele sale care o definesc, preparand pastele cu sos de rosii si busuioc.