Fasole in sos de rosii
Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, urmatoarea reteta de fasole in sos de rosii face parte probabil din categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare. Iar daca nu, va oferim prilejul sa o incercati in forma ei simpla, doar cu ingrediente de post.
Ingrediente:
500 g fasole boabe
1 ceapa mare
5 catei de usturoi
50 ml ulei
200 ml sos de rosii cu ardei
sare si piper
patrunjel verde
Mod de preparare:
- se fierbe fasolea schimbandu-se de trei ori apa iar ceapa se taie marunt
- se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si se lasa la calit. Cand ceapa devine sticloasa adaugam sosul de rosii cu ardei si amestecam. Se lasa aproximativ 5 minute sa fiarba, apoi se indeparteaza de pe foc. Intr-o cratita se pune fasolea fiarta si scursa, sosul de rosii si 300 ml apa ( in care a fiert fasolea).
- se fierbe cca 5-8 min, la foc mic. La final se adauga usturoiul pisat, sare si piper, dupa gust.Se serveste cu muraturi si patrunjel tocat marunt.
Sursa foto: rgbstock.com
I. C.
Articole asemănătoare
-
Paste delicioase. Spaghete cu sardine si sos de rosii
O mancare speciala si plina de gust este reteta de spaghete cu sardine si sos de rosii. Sardinele sunt recomandate in alimentatie pentru sanatate, deoarece contin acizi grasi Omega-3, dar si calciu.
-
Paste farfalle cu sos de rosii si busuioc
Bucurati-va de o reteta extrem de apetisanta prin aromele sale care o definesc, preparand pastele cu sos de rosii si busuioc.
-
Galbiori in sos de vin rosu
Se intampla sa fim uneori, cand vrem sa gatim, sa fim in “criza” de inspiratie. Sa nu mai stim ce sa preparam si ce retete sa rasfoim
-
Paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate
Un preparat ideal pentru o gustare la serviciu sau acasa este reteta de paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate.
-
Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie
Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.