Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi
O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.
Ingrediente:
500 g ardei iute (un singur soi sau mai multe)
2 linguri otet
1 lingura sare
1 lingurita piper negru macinat
3-4 catei mari de usturoi
2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare: spalati si curatati ardeii iuti de seminte (sau le pastrati pentru un sos cu adevarat fierbinte) purtand manusi, apoi ii puneti in blender. Se adauga otetul, sarea si piperul, usturoiul si sucul de lamaie, mixand totul la viteza mare. Se poate folosi si un mojar cu pistil pentru o textura mai rustica, grosiera, sau un vas adanc si un mixer vertical. Se scurge de lichidul in exces daca este nevoie, se gusta (cu grija) si se mai potriveste cu sare si piper. Se pastreaza intr-un borcan curat, bine inchis, la frigider.
Foto: pxfuel.com
Articole asemănătoare
-
Sos picant cu ardei iute, usturoi si sos de rosii
Un sos picant, foarte picant sau ingrozitor de iute (dupa soiul ardeilor folositi), bun pentru o gama larga de preparate si cu atat mai mult in serile reci de toamna sau iarna. Poate fi pastrat multa vreme in borcane sigilate, intr-un loc intunecos si racoros.
-
Sos picant cu ardei iute si zahar
Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.
-
Sos picant cu ardei iute, ceapa rosie si otet
Un sos iute, aromat, bun pentru o gama larga de preparate, relativ usor de pregatit in casa, si care poate fi pastrat la rece pentru 5-6 luni intr-un recipient inchis ermetic. Folositi soiul de ardei iute care va place, si indepartati semintele pentru ca aroma picanta sa nu fie totusi mult prea puternica.
-
Sos foarte picant cu ardei iute si miere
Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.
-
Sos picant cu ardei iute si rosii
O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.