Sos picant cu ardei iute, ceapa rosie si otet

Ingrediente:

2-3 ardei iuti rosii, taiati bucati, fara seminte
1 ceapa rosie medie
3 catei de usturoi
1 cana apa calduta
½ cana otet de vin alb
1 praf de piper

Mod de preparare: ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, bucatile de ardei iute, apa se pun pe foc intr-un vas de dimensiuni potrivite, si se lasa la fiert pentru 20-25 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca si compozita se pune in blender, adaugand putin piper si otetul. Se mixeaza pana cand aveti o compozitie fina si se mai adauga apa daca este nevoie. Se pastreaza dupa ce s-a racit la frigider, intr-un recipient inchis bine.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi

    O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.

  • Sos picant cu ardei iute, usturoi si sos de rosii

    Un sos picant, foarte picant sau ingrozitor de iute (dupa soiul ardeilor folositi), bun pentru o gama larga de preparate si cu atat mai mult in serile reci de toamna sau iarna. Poate fi pastrat multa vreme in borcane sigilate, intr-un loc intunecos si racoros.

  • Sos picant cu ardei iute si zahar

    Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.


Warning: fopen(cache/87345346693bb5fb9845bae5b6420f54) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139