Sos cu unt, patrunjel si usturoi
Ingrediente:
¼ cana unt topit la temperatura camerei
2 linguri miere
5-6 catei de usturoi zdrobiti
2 linguri suc de lamaie
1 varf de lingurita sare
1 lingura patrunjel verde tocat
Mod de preparare: untul se pune la incins intr-o craticioara, pe foc mic, se adauga mierea si sucul de lamaie, amestecand toata compozitia pana cand ingredientele sunt bine incorporate. Se pune si usturoiul, sarea, se mai lasa putin pe foc si la final se toarna toata cantitatea de patrunjel si se amesteca bine. Se serveste fierbinte.
Foto: piqsels.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu nucsoara si unt
Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.
-
Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar
Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.
-
Rom cu unt, cidru si inghetata de vanilie
Romul (preferabil brun sau cu arome exotice de ananas ori ghimbir) poate fi baza unei bauturi de toamna, servita doar fierbinte, cu unt de calitate, inghetata de vanilie si putina scortisoara.
-
Sos cu mustar Dijon si patrunjel
Un sos cremos, simplu de facut, cu gust complex, excelent pentru carnea de pui sau porc, dar si pentru legumele sotate sau coapte.
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.