Rom cu unt, cidru si inghetata de vanilie
Romul (preferabil brun sau cu arome exotice de ananas ori ghimbir) poate fi baza unei bauturi de toamna, servita doar fierbinte, cu unt de calitate, inghetata de vanilie si putina scortisoara.
Ingrediente:
2 cani cidru
1 cana rom brun
4 linguri unt lasat sa se topeasca putin
2 linguri zahar
½ cana inghetata de vanilie
1 varf de lingurita pudra de scortisoara
(optional) 1-2 felii subtiri de lamaie
Mod de preparare: intr-un bol untul moale se amesteca bine cu zaharul, inghetata de vanilie (lasata sa se topeasca) si scortisoara, folosind un tel sau si mai bine un mixer vertical, apoi compozitia se tine la rece pentru minim doua ore, intr-un recipient inchis ermetic. Cidrul se pune la incalzit pe foc mediu sau in cuptorul cu microunde. Intr-o cana se pune jumatate din compozitia de unt, inghetata si scortisoara, ½ cana de rom si se completeaza cu cidru fierbinte. Se poate pune si jumatate de felie de lamaie. Se bea cald.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute
La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.
-
Fructe caramelizate cu inghetata de vanilie
Un desert in care gustul puternic al fructelor inca fierbinti, bine caramelizate, se intalneste cu raceala proaspata si cu mireasma exotica a vaniliei.
-
Paste cu sos aromat de vanilie si nectarine
Un desert pe care sa il pregatiti dupa o zi agitata de munca poate fi reteta de paste cu sos aromat de vanilie si nectarine.
-
Desert pentru zile festive. Cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada
In zilele festive si nu numai, bucatele preparate si mai ales desertul trebuie sa aiba menirea sa imbogateasca masa si sa raspandeasca o aroma imbietoare in toata casa. Asadar va propunem sa incercati o reteta de cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.