Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.
Ingredientele necesare sunt:
5 oua fierte
450 g spanac, proaspat sau congelat
5 oua
200 g branza de vaci proaspata
patrunjel
marar
chimen
piper macinat
boia de ardei
sare
5 ardei copti
Modul de preparare:
Spanacul se spala si se lasa la scurs.
Apoi se marunteste in blender.
5 oua se fierb.
Iar la celelalte 5 oua crude se separa albusurile de galbenusuri.
Apoi albusurile se bat spuma.
In aceasta spuma se adauga galbenusurile batute.
Se mai pune si spanacul.
Se adauga putina sare.
Intr-o tava cu hartie de copt se toarna compozitia rezultata de mai sus.
Se pune la cuptor.
Se lasa pana ce devine aurie.
Intre timp se prepara crema de branza de vaci.
Branza de vaci se mixeaza impreuna cu verdeata.
La aceasta se mai adauga si condimentele.
Compozitia gata coapta se scoate din cuptor.
Se intinde crema de branza de vaci peste ea.
Apoi se pune ardeiul copt si curatat, taiat felii.
Se pun si ouale fierte peste aceasta crema.
Dupa aceea se ruleaza.
Se mai lasa 5 minute la cuptor.
Apoi rulada de spanac se taie felii si se serveste.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Suc de rosii cu pepene, piper negru si ardei iute
O reteta pentru o bautura de vara, cu multe vitamine si cu note picante de piper si ardei iute, foarte buna cand este tinuta la frigider pentru cateva ore. Pentru un cocktail inedit i se poate adauga gin sau vodca, dupa gust.
-
Cocktail de vara cu bere blonda si cidru
Alegeti un cidru proaspat, usor acid, cu gust puternic de fruct, alaturi de o bere blonda racoritoare si dominata de notele putin amarui. Pentru un plus de corpolenta intr-un cocktail ce se bea foarte rece, cu gheata, puteti adauga si putin whiskey.
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.
-
Salata de toamna cu porumb, bacon si cartofi
O gustare consistenta pentru zilele tot mai reci de toamna, cu multe culori si arome in acelasi bol.
-
Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi
O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.