Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi
Ingrediente:
250 g branza haloumi, taiata cubulete
1 lingura suc de lamaie
1 lingura ulei de masline
1 castravete mic
½ lingura otet balsamic
1 kg miez de pepene, taiat cubulete, fara samburi
1-2 catei de usturoi
½ lingura miere
frunze de menta
coriandru
1 avocado, curatat si taiat cubulete
4-5 ridichi
1 mandarina
Mod de preparare: se amesteca intr-un vas mic sucul de lamaie, otetul balsamic, mierea, uleiul de masline, condimentand totul cu putina sare si piper. Se adauga si usturoiul taiat marunt, cateva funze de menta si putin coriandru tocate. Intr-un bol de salata se pune miezul de pepene, branza taiata cubulete, bucatile de avocado, ridichile curatate si feliate, mandarina desfacuta bucati si castravetele curatat de coaja si taiat felii subtiri pe lung. Se toarna deasupra sosul de salata, se amesteca usor si se serveste la temperatura camerei, alaturi de paine prajita.
Foto: pdpics.com
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu iaurt, mere si branza cheddar
O reteta de salata consistenta, care poate fi felul principal intr-o zi de vara.
-
Cocktail de vara cu pepene rosu si gin
Gustul de pepene este perfect in zilele calduroase de vara, iar alaturi de putin gin si apa tonica rezultatul va fi un cocktail usor, placut, gata imediat.
-
Salata de vara cu pepene, rosii cherry, branza de capra
O combinatie indrazneata de arome si culori intre dulceata revigoranta a pepenelui, rosiile cherry putin astringente, branza sarata de capra, verdeata si sosul pesto.
-
4 cocktailuri simple de sezon cu pepene rosu
In zilele calduroase de vara pepenele rosu este tot ceea ce isi poate dori cineva ca desert, tinut cateva ceasuri la rece. Fructul alcatuit in proportie de 92% din apa, contine beta caroten, vitamina C si reda organismului pe loc vigoarea de care are nevoie pentru a infrunta canicula.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.