Salata de vara cu iaurt, mere si branza cheddar
Ingrediente:
3-4 cani foi de spanac proaspat, bine spalate, sau salata verde
2 tulpini de telina tocate mare
1-2 cepe rosii, taiate rondele subtiri
2 linguri stafide
½ cana miez de nuca, taiat mare
1 mar rosu, bine copt, taiat felii subtiri
¼ cana branza cheddar rasa
½ cana iaurt grecesc
2 linguri maioneza
3 linguri suc de lamaie
sare si piper negru macinat
Mod de preparare: intr-un mic bol se amesteca bine iaurtul rece, maioneza, sucul de lamaie, condimentand totul cu sare si piper dupa gust. Sosul se lasa la rece. Separat se amesteca usor spanacul (sau salata verde taiata mare) cu telina taiata, rondelele de ceapa, stafidele, miezul de nuca si feliile de mar intr-un bol mare de salata, se condimenteaza cu putina sare si piper negru, turnand deasupra sosul. Se serveste imediat, presarata cu toata cantitatea de branza cheddar.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi
O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.
-
Salata de vara cu broccoli, mere si iaurt
Poate ca pana acum ati evitat sa mancati broccoli, dar in aceasta salata de vara s-ar putea sa va placa neasteptat de mult.
-
Salata simpla de castraveti cu iaurt
Salata de castraveti cu iaurt nu este altceva decat salata traditionala greceasca, cunoscuta generic sub numele de tzatziki. Iaurtul, ingredient de baza in numeroase retete mediteraneene, de capra sau de oaie, contine calciu si alti nutrienti de care organismul are nevoie in perioada sezonului estival.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid