Sos cu nucsoara si unt
Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.
Ingrediente:
1 lingurita nucsoara rasa
1 cana zahar (preferabil brun)
2 linguri faina
1 varf de lingurita extract de vanilie
1 cana apa fierbinte
2 linguri rase unt
Mod de preparare: untul se lasa la temperatura camerei pana incepe sa se topeasca, apoi se amesteca bine intr-un recipient potrivit cu zaharul, apa fierbinte, faina, nucsoara, folosind daca este nevoie un mixer vertical. Cand aveti un sos cremos, omogen, se incorporeaza si vanilia si se foloseste cald.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit
Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.
-
Sos cu lamaie si unt
Un sos pentru peste, legume coapte sau fierte, versatil si aromat, cu puternice note mediteraneene (dar si multe calorii), care va transforma un fel banal intr-unul delicios.
-
Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte
Un sos cu gust puternic si proaspat de patrunjel verde, aromat, tocat marunt, alaturi de un pic de nucsoara rasa, traditional folosit pentru pestele prajit, fript sau fiert, dar care este la fel de bun si alaturi de alte retete.
-
Sos usor picant cu mustar
O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.
-
Mere coapte cu scortisoara si zahar brun
Daca merele coapte la cuptor sunt deja un desert clasic, acestea sunt taiate in cuburi, cu sau fara coaja, coapte in tigaie sau o cratita pe masura, si aroma este completata de scortisoara, nucsoara si zahar brun.