Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte
Ingrediente:
½ cana patrunjel verde tocat
2 linguri faina
1 cana de lapte
40 g unt
1 praf de nucsoara rasa
1 praf de sare
1 praf de piper negru macinat
Mod de preparare: spalati si tocati marunt patrunjelul verde, abia cules, pana cand umpleti o jumatate de cana obisnuita. Se topeste untul pe foc mediu, se amesteca bine cu faina si nucsoara, incorporand treptat laptele la temperatura camerei. Cand sosul s-a ingrosat putin se condimenteaza cu sare si piper, se ia de pe foc si se pune patrunjelul verde, tocat, amestecand pana cand aveti o compozitie relativ omogena. Se foloseste imediat pentru a-si pastra intreaga savoare.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit
Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.
-
Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir
Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Rulouri cu carnaciori si sos de hrean cu maioneza
Pentru o masa delicioasa, pregatiti rulourile cu carnaciori si sos de hrean cu maioneza. Ingredientele le gasiti mai jos:
-
Peste alb cu sos de patrunjel
Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.