Sos de vin rosu cu rozmarin

Ingrediente:

ulei de masline
1 ceapa rosie medie
½ cana vin rosu
½ cana supa de vita
2 linguri unt
½ lingura rozmarin tocat
sare

Mod de preparare: se pune la incins putin ulei de masline intr-o cratita putin adanca, si se caleste ceapa rosie tocata marunt pana se inmoaie si isi schimba putin culoarea. Se toarna vinul la temperatura camerei, supa de vita, si totul se fierbe fara capac, pe foc mic spre mediu, pana cand amestecul scade la jumatate. Se adauga atunci untul si rozmarinul, putina sare, se amesteca pana cand sunt bine incorporate, apoi se opreste focul. Se serveste cald pentru feluri din carne de vita, porc, vanat.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir

    Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.

  • Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar

    In serile racoroase de toamna este una dintre cele mai bune bauturi, cu gustul intens de vin rosu sec sau demidulce, dupa gust, notele de scortisoara si lamaie, dar si dulceata acrisoara a marului bine copt. Se bea de preferinta fierbinte, alaturi de prieteni.

  • Sos de vin rosu cu cimbru

    Un sos pentru carnea de porc sau de vita, dens si aromat, potrivit mai ales pentru o masa festiva.

  • Vin rosu cu mirodenii

    O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.

  • Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir

    O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.


Warning: fopen(cache/bd6853ea4103719bf97145f6d1afe165) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139