Vin rosu cu mirodenii
Ingrediente:
4 cani vin rosu
3 linguri miere
8 cuisoare intregi
½ lingurita boabe de piper negru
½ lingurita nucsoara macinata
4 bucati anason stelat
2 portocale medii
2 cani apa plata sau minerala
scortisoara pudra
Mod de preparare: cuisoarele, boabele de piper si anason se pun la incalzit pe foc mediu intr-o craticioara, pana cand incep sa se prajeasca usor si aromele devin puternice, intense. Se toarna deasupra vinul rosu la temperatura camerei, nucsoara, coaja de portocala taiata bucati (dupa gust), apa, lasand totul la fiert. Se fierbe pe foc mic pentru 10 minute, apoi se lasa putin la racit si se adauga mierea, amestecand bine pana se topeste. Se serveste in cani, fierbinte, cu putina scortisoara si bucatele mici de felii de portocala.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii
Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.
-
Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.
-
Sos de vin rosu cu rozmarin
Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.
-
Vin fiert cu mirodenii si coniac
Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.