Vin fiert cu mirodenii si coniac
Ingrediente:
1 sticla vin rosu sec
coniac sau brandy
2-3 bucati anason stelat
4-5 cuisoare intregi
1-2 batoane scortisoara sau o lingurita scortisoara pudra
1-2 linguri zahar brun
felii de portocala pentru servire
Mod de preparare: se pun mirodeniile in toata cantitatea de vin, care se pune la fiert pe foc mediu pana incepe sa fiarba, fara sa clocoteasca. Se reduce focul la minim si se mai lasa la fiert pentru 15-20 de minute. Se scurge prin sita si se adauga zahar dupa gust, apoi brandy sau coniac dupa preferinta. Se poate servi in cani si se toarna atunci putin brandy say coniac. Se serveste cu felii subtiri de portocala in fiecare portie.
Foto: pxhere.com
Articole asemănătoare
-
Cidru fierbinte cu mirodenii si tequila
O bautura fierbinte pentru o zi friguroasa, cu aroma de mere, note de mirodenii si tequila.
-
Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.
-
Vin rosu cu mirodenii
O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.
-
Vin fiert cu cidru si mirodenii
O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.
-
Vin fiert cu mirodenii si cacao
O varianta de vin fiert dulce, cu multe arome si anuntand atmosfera sarbatorilor de iarna.