Vin fiert cu cidru si mirodenii
Ingrediente:
750 ml vin rosu (o sticla)
2 cani cidru
2 batoane scortisoara
½ lingurita nucsoara macinata
½ lingurita cuisoare intregi
2 lingurite miere
50 ml bourbon
1 portocala
Mod de preparare: intr-o cratita potrivita se toarna vinul, cidrul, se pune scortisoara urmata de nucsoara si cuisoare, coaja si zeama portocalei. Totul se pune la fiert pe foc mic spre mediu, lasand amestecul pentru cel putin o ora (preferabil doua). Se ia apoi de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se pune mierea si bourbonul, amestecand totul bine. Se strecoara prin sita si se poate servi.
Foto: pxfuel.com
Articole asemănătoare
-
Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii
Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.
-
Cidru fierbinte cu rom si mirodenii
O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.
-
Cocktail de iarna cu bourbon, cidru si mirodenii
Amestecul de bourbon si cidru pare potrivit pentru zilele reci, dar alaturi de o infuzie cu mirodenii exotice va capata noi arome si gusturi.
-
Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.
-
Vin rosu cu mirodenii
O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.