Cocktail de iarna cu bourbon, cidru si mirodenii
Ingrediente:
150 ml bourbon
600 ml cidru de mere
1 cana cu apa
½ cana zahar
4 batoane scortisoara
6 cuisoare intregi
4 bucati anason stelat
cateva boabe piper negru
1 praf de nucsoara macinata
Mod de preparare: pentru o aroma intensa prajiti usor toate mirodeniile (puteti rupe bucati scortisoara) pe foc mic spre mediu, intr-un vas potrivit, pana cand miresmele sunt puternice, fara sa inceapa sa se arda. Se adauga apa la temperatura camerei, se fierbe totul amestecand des, si dupa aproximativ 10 minute se adauga si zaharul. Dupa ce s-a dizolvat se lasa la racit, se trece prin sita, si se poate pastra la rece pana cand aveti nevoie de amestec. Intr-o carafa sau alt recipient se amesteca bine cidrul cu siropul de mirodenii (mai mult sau mai putin, dupa gust) si la final se adauga si bourbonul. Este o bautura ce se poate bea rece sau se poate incalzi putin la microunde, pentru a face gusturile mai pregnante.
Foto: pxhere.com
Articole asemănătoare
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.
-
Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
-
Paine de casa cu masline verzi si capere
O paine de casa cu arome mediteraneene puteti obtine daca preparati reteta de paine de casa cu masline verzi si capere.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid