Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
2 bucati de pastarnac
450 g cartofi
2 cepe rosii
3 lingurite de ulei de floarea-soarelui
450 g friptura de vita
100 g spanac
4 lingurite de ulei de masline
4 linguri de otet de vin rosu
4 linguri de mustar de Dijon
4 linguri de miere lichida
Se prepara astfel:
Pastarnacul, cartofii si cepele se curata de coaja si se taie.
Apoi acestea se pun intr-o tava.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa aceea legumele se mai stropesc cu 2 lingurite de ulei.
Tava se da la cuptor.
Se lasa sa stea 40 de minute.
Apoi se scurge grasimea.
Se pun intr-un castron sa se raceasca.
Se prepara si carnea.
Separat se amesteca uleiul de masline cu otetul si mustarul.
Se adauga si mierea.
In castronul cu legume se pun si frunzele proaspete de spanac.
Se adauga si feliile calde de carne de vita.
Apoi se adauga si sosul facut din mustar si miere.
Salata astfel preparata se serveste imediat.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Gustare cu pere, suc de mandarine si spanac
O gustare ce poate fi pregatita destul de repede pentru familie si prieteni, inedita prin amestecul de arome si jocul intre gustul dulce, cel picant al ghimbirului, cel acru de otet si notele uleiul de masline sau susan.
-
Salata de castraveti murati si carne de vita
Consistenta, o reteta putin mai dificila si interesanta la ocazii festive pentru o salata diferita de formulele clasice.
-
Mancare de mazare cu carne de vita si ciuperci
O mancare rapida si delicioasa este cea de mazare cu carne de vita si ciuperci. Ingredientele necesare pentru preparare le gasiti mai jos:
-
Placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume
O placinta speciala, cu specific romanesc si cu un gust exceptional este placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume. Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie
Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.