Gustare cu pere, suc de mandarine si spanac
Ingrediente:
2 pere mare, cat mai coapte
150 g spanac congelat sau proaspat, taiat mare
½ cana miez de nuca, taiat mare,
1/2 cana suc de mandarine
1-2 lingurite otet de vin rosu
1 lingurita rasa ghimbir proaspat ras
1 varf de lingurita sare
1 varf de lingurita piper negru macinat
1-2 linguri ulei de susan sau masline, dupa gust
Mod de preparare: in blender se pune o para curatata de coaja si taiata felii, sucul de mandarina, otetul, ghimbirul, putina sare si piper, mixand totul pana cand compozitia este omogena. Se toarna uleiul si se mixeaza din nou, lasandu-l la frigider pentru 15-20 de de minute. Intr-un bol se pune spanacul taiat mare, a doua para fara coaja si taiata felii sau cuburi, dupa gust, miezul de nuca (poate fi putin prajit la cuptor pentru un plus de gust), peste ingrediente turnandu-se o treime din sos si amestecandu-le usor. Inainte de servire se toarna restul de sos si se mai poate adauga putina sare si piper.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Salata de citrice cu sos de limeta si ghimbir
Un desert sau o gustare cu gust puternic de citrice, arome exotice si suficiente calorii pentru a da organismului un plus de energie.
-
Cocktail cu suc de mandarine si bourbon
La prima vedere o reteta simpla, banala, acest amestec de suc de mandarine (proaspat sau din conserva) si bourbon surprinde prin notele aromate de busuioc. Si nu simplu, ci sub forma unui sirop dulce.
-
Cocktail cu suc de mandarine si brandy
Un gust cu note dulci de mandarine si aroma de brandy, dar si cu acel gust putin picant al ghimbirului.
-
Suc fierbinte de mere si morcovi cu mirodenii
La prima vedere ar fi doar un suc de mere si morcovi, o combinatie devenita clasica, dar in combinatie cu mirodeniile exotice si baut fierbinte va capata un alt gust si noi note interesante.
-
Paste cu sos aromat de vanilie si nectarine
Un desert pe care sa il pregatiti dupa o zi agitata de munca poate fi reteta de paste cu sos aromat de vanilie si nectarine.