Cocktail cu suc de mandarine si bourbon
Ingrediente:
50 ml bourbon
100 de ml suc de mandarine
½ cana frunze de busuioc
½ cana apa
2 linguri zahar
lichior de portocale
cuburi de gheata
Mod de preparare: puneti la fiert apa, iar cand incepe sa clocoteasca se pun frunzele de busuioc tocate si zaharul, amestecand bine pana cand se dizolva. Se lasa la racit si se poate pastra la frigider pentru 5-7 zile, intr-un recipient bine inchis. Intr-un pahar se amesteca bine bourbonul cu sucul de mandarine si 1 lingura de sirop de zahar cu busuioc, completand cu putin lichior de portocale. Se serveste cu 1-2 cuburi de gheata.
Foto: photos-public-domain.com
Articole asemănătoare
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Cocktail cu suc de portocale , vodca si limeta
Amestecati sucul proaspat de portocale cu suc de merisoare sau alt suc de fructe, dupa gust, puneti o vodca de calitate si putin suc de limeta (cei care doresc o aroma de citrice puternica pot alege lamaia).
-
Cocktail cu suc de morcovi, whiskey si bere de ghimbir
Un cocktail cu prospetimea berii acidulate de ghimbir, dulceata sucului de morcov si portocala, alaturi de whiskey. Ideal este sa folositi suc proaspat stors pentru o aroma intensa.
-
Cocktail cu bere de ghimbir si lamaie
Cu note de citrice, gust usor picant de ghimbir si vodca, este un cocktail simplu, usor de pregatit si potrivit pentru orice ocazie.
-
Cocktail cu suc de mandarine si brandy
Un gust cu note dulci de mandarine si aroma de brandy, dar si cu acel gust putin picant al ghimbirului.