Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii
Ingrediente:
750 ml vin rosu dulce sau demisec
2-3 linguri de brandy sau coniac
2-3 linguri de miere, sirop de artar sau zahar
1 portocala decojita si taiata felii rotunde
1 lingurita scortisoara sau 3 batoane intregi
2 bucati anason stelat
4-5 cuisoare intregi
Mod de preparare: vinul se pune la fiert cu portocala feliata, mirodeniile si se lasa pana incepe sa clocoteasca, pe foc mediu. Dupa 8-10 minute se indeparteaza, se trece prin sita si se toarna intr-un vas potrivit, amestecand bine cu 2-3 linguri de brandy sau coniac si mierea, zaharul sau siropul de artar. Se toarna in cani si se serveste fierbinte.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sangria cu vin spumant, lichior de portocale si fructe
O reteta pentru o bautura pregatita acasa, cu multe fructe, un vin spumant bun si lichior de portocale, aromata si proaspata, servita intr-o carafa eleganta cu gheata si mirodenii. Alegeti fructe bine coapte, sanatoase si dulci.
-
Vin fiert cu fructe de padure
O reteta clasica pentru serile reci de iarna, o cana cu vin rosu fiert, aromat si dulce, care capata note fructate si proaspete datorita unui ingredient surpriza.
-
Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.
-
Vin fiert cu cidru si mirodenii
O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.
-
Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii
O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.