Sangria cu vin spumant, lichior de portocale si fructe
Ingrediente:
1 sticla vin spumant
100 ml lichior cu aroma de portocale
3 kiwi
3 portocale
1 ananas
1-2 ciorchini de struguri
1 lingurita scortisoara pudra
½ lingurita nucsoara rasa
3-4 cuisoare intregi
1-2 lingurite cu varf zahar
apa minerala sau tonica
cuburi de gheata
Mod de preparare: curatati si taiati fructele in cubulete, pastrand un bol mic pentru servire si punand restul in blender, alaturi de mirodenii. Se mixeaza bine la viteza mare pana cand aveti un piure fin de fructe exotice, cu miros intens, pe care il veti amesteca bine cu vinul spumant rece si lichiorul. Se toarna intr-o carafa de sticla printr-o sita fina, pentru a avea o bautura clara, cu o culoare frumoasa. Se completeaza dupa gust cu apa minerala sau tonica si se serveste cu sau fara gheata, dupa ce a stat la rece pentru cel putin doua ore.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sangria cu lichior de portocale si brandy
Sangria este o bautura populara, foarte buna mai ales in zilele calduroase, dar cu mai mult alcool poate fi bauta la fel de bine si intr-o zi mai racoroasa.
-
Sangria cu vin alb, cidru de mere si rom
O bautura cu gust racoritor si proaspat de vin si cidru dulce-acrisor de mere, cu note de rom si mirodenii, perfecta pentru o seara alaturi de cei mai buni prieteni.
-
Cocktail de vara cu vin alb si rom
Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.
-
Bautura fierbinte cu vin rosu, cidru de mere si fructe de padure
Cu gust complex si fructat, plin de note acrisoare, este o bautura buna pentru orice ocazie.
-
Sangria cu vin alb si cidru de mere
In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?