Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
VIN ROSU FIERT CU PORTOCALA, MIERE SI MIRODENII

Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii

Ingrediente:

2 sticle vin rosu sec
2 portocale mari
150 g zahar
50 g miere
3 cuisoare
1-2 batoane scortisoara
5-6 boabe piper
½ nucsoara, rasa
2 bucati anason stelat
cateva migdale prajite, sfaramate marunt

Mod de preparare: se decupeaza coaja portocalelor in fasii lungi si se stoarce sucul. Se pune pe foc mic jumatate din cantitatea de vin, adaugand mirodeniile, zaharul si sucul de portocale, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se scurge prin sita si se pune din nou amestecul pe foc mic, adaugand restul de vin. Se lasa pana se infierbanta bine, fara sa inceapa sa fiarba, dupa care se pune intr-un bol. Se serveste cald, cu bucati de coaja de portocala in fiecare pahar si pudrate cu migdalele sfaramate.

Foto: pickpik.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii

    O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.

  • Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir

    Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.

  • Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii

    Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.

  • Vin fiert cu fructe de padure

    O reteta clasica pentru serile reci de iarna, o cana cu vin rosu fiert, aromat si dulce, care capata note fructate si proaspete datorita unui ingredient surpriza.

  • Vin rosu fiert cu stafide si brandy

    Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.


Warning: fopen(cache/89114313996d06430e1eab3102d274a2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139