Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Ingrediente:
1 sticla vin rosu
2 lingurite cu varf coaja rasa de portocala
3 batoane scortisoara
10 seminte cardamon
10 cuisoare intregi
200 g stafide
200 g zahar brun
100 ml brandy
Mod de preparare: vinul se pune la fiert pe foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga coaja de portocala, scortisoara, cardamonul si cuisoarele, lasand totul pentru 10-15 minute. Se pun stafidele si se mai lasa la fiert pe foc mic spre mediu pentru alte 12-15 minute. Se indeparteaza de pe foc, se amesteca bine zaharul si se toarna incet toata cantitatea de brandy. Se trece prin sita pentru a indeparta mirodeniile si se serveste cald, in cani.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii
Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.
-
Vin fiert cu fructe de padure
O reteta clasica pentru serile reci de iarna, o cana cu vin rosu fiert, aromat si dulce, care capata note fructate si proaspete datorita unui ingredient surpriza.
-
Vin fiert cu cidru si mirodenii
O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.
-
Vin fiert cu mirodenii si coniac
Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.
-
Vin fiert cu mirodenii si cacao
O varianta de vin fiert dulce, cu multe arome si anuntand atmosfera sarbatorilor de iarna.