Vin fiert cu mirodenii si cacao
Ingrediente:
½ cana cacao cernuta
2 batoane scortisoara
4 bucati anason stelat
8 cuisoare intregi
½ lingurita ghimbir ras
4 patratele ciocolata neagra, sfaramate bine
½ cana zahar brun
1 cana apa plata
1 portocala, taiata felii cu tot cu coaja
1 sticla vin rosu
½ cana fructe de padure congelate
felii de portocala pentru decor
Mod de preparare: vinul se pune la fiert intr-un vas potrivit, pe foc mic spre mediu. Separat se pune intr-o cratita pe foc mediu apa, se adauga toata cantitatea de cacao, scortisoara, anasonul si cuisoarele, ghimbirul, ciocolata neagra, amestecand bine. Se pune zaharul si se adauga portocala feliata, amestecand bine pana cand amestecul incepe sa fiarba, iar zaharul s-a dizolvat. Se lasa pe foc mic pentru 10 minute, se toarna apoi deasupra vinul rosu fierbinte, oprind focul dupa cel mult doua minute. Se trece prin sita si se serveste fierbinte, punand in fiecare cana cateva fructe de padure (lasate sa se dezghete la temperatura bucatariei) si o felie de portocala.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii
Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.
-
Cidru fierbinte cu mirodenii si tequila
O bautura fierbinte pentru o zi friguroasa, cu aroma de mere, note de mirodenii si tequila.
-
Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.
-
Vin rosu cu mirodenii
O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.
-
Vin fiert cu cidru si mirodenii
O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.