Sos de vin rosu cu cimbru
Ingrediente:
5 linguri unt
3-4 cepe rosii medii, taiate rondele subtiri
2 cani vin rosu sec
2 linguri otet de vin rosu
4 cani apa sau (preferabil) supa de vita din cutie
5-6 crengute cimbru
Mod de preparare: topiti jumatate din cantitatea de unt pe foc mediu, apoi caliti rondelele de ceapa pana cand se inmoaie, fara sa se arda. Se da focul mai tare, se toarna vinul si otetul, amestecand pana cand sosul scade. Se pune supa de vita si cimbrul, lasand totul la fiert pana cand sosul scade si capata consistenta dorita, ca un sirop gros. Se trece prin sita si se foloseste dupa ce s-a racit putin. Inainte de servire se adauga restul de unt topit, cald, incorporat cu un tel sau mixer electric pana cand aveti o compozitie omogena.
Foto: freeimg.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar
In serile racoroase de toamna este una dintre cele mai bune bauturi, cu gustul intens de vin rosu sec sau demidulce, dupa gust, notele de scortisoara si lamaie, dar si dulceata acrisoara a marului bine copt. Se bea de preferinta fierbinte, alaturi de prieteni.
-
Vin rosu cu mirodenii
O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.
-
Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir
O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.
-
Sos de vin rosu cu rozmarin
Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.