Sos simplu de rosii pentru paste
Ingrediente:
1 kg rosii cat mai coapte
3 linguri ulei de masline
1 ceapa mare
4-5 catei de usturoi, tocati marunt
½ lingurita piper negru macinat
1 lingura busuioc tocat marunt
(optional) ½ lingurita menta tocata
sare
Mod de preparare: rosiile se spala si se taie marunt intr-un bol, lasandu-le pentru 15-20 de minute la temperatura bucatariei. Separat se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste pe foc mediu spre mare pana isi schimba culoarea, se adauga usturoiul si bucatelele de rosii. Se amesteca, se reduce focul la mediu si se condimenteaza cu putina sare si piperul negru, si se lasa pe foc pana incepe sa scada, iar bucatile de rosie sunt moi. Se adauga busuiocul si optional menta, se mai lasa pe foc doua minute, apoi se poate folosi.
Foto: pixnio.com
Articole asemănătoare
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Sos pentru paste cu bere, zahar brun si piper cayenne
Un sos consistent si cu aroma complexa, bun pentru paste dar o alegere indrazneata si pentru felurile de carne sau legume la cuptor. Poate fi folosita bere bruna sau blonda, dupa preferinta.
-
Sos de rosii usor picant
Un sos de casa in care gustul plin de rosii bine coapte este completat de notele picante ale ardeiului iute si cele dulci de ceapa.
-
Paste delicioase. Spaghete cu sardine si sos de rosii
O mancare speciala si plina de gust este reteta de spaghete cu sardine si sos de rosii. Sardinele sunt recomandate in alimentatie pentru sanatate, deoarece contin acizi grasi Omega-3, dar si calciu.
-
Conserve. Sos salsa de legume pentru sezonul rece
Un sos ideal pregatit in propria bucatarie cu o varietate de legume si bogat in vitamine este sosul salsa de legume pentru sezonul rece. Bucurati-va de gustul exotic al acestui sos, folosindu-l mereu la mancarurile preferate.