Sos de vin rosu cu cimbru
Un sos pentru carnea de porc sau de vita, dens si aromat, potrivit mai ales pentru o masa festiva.
Un sos pentru carnea de porc sau de vita, dens si aromat, potrivit mai ales pentru o masa festiva.
Un sos versatil si aromat, bun pentru friptura de porc, pui, legume coapte, orez, practic o gama larga de retete carora le va da un gust cu adevarat memorabil. Cu fulgi de chili sau un pic de ghimbir proaspat ras ii puteti da note iuti sau picant-asiatice, totul intr-un joc al gusturilor care nu va lasa pe nimeni indiferent.
Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.
Un sos pentru carnea la gratar cu note dulci, intense, consistenta cremoasa si gust puternic. complex, care va schimba radical gustul cu care v-ati obisnuit.
O reteta greceasca traditionala, simpla si usor de pregatit, excelenta pentru peste si fructe de mare. Cu notele sale intense, mediteraneene, proaspete si aromate, este gata imediat si poate fi folosit la fel de bine pentru legume sotate sau coapte, dar si pentru carnea de pui.
O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.
O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.
O reteta de sos de inspiratie asiatica, in care gusturile si aromele se intalnesc pentru ca rezultatul final sa fie dens, delicios, perfect pentru o gama larga de preparate, de la peste si vita sau porc la legume coapte sau fierte.
Un sos cremos, consistent si foarte aromat pentru petreceri, perfect pentru chipsuri, legume coapte sau gratinate, cartofi prajiti sau fripturi. Se poate folosi la fel de bine berea neagra sau blonda, cu sau fara alcool.
O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.