Citeste articole din "Retete culinare"

  • Sos picant cu ardei iute si zahar

    Sos picant cu ardei iute si zahar

    Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.

  • Salata simpla de ceapa rosie cu zahar si patrunjel

    Salata simpla de ceapa rosie cu zahar si patrunjel

    O salata ce poate insoti o gama larga de fripturi, gata imediat, aromata, cu un gust in care se intalnesc si se completeaza notele dulci, vegetale, iuti si proaspete. Se poate pastra la rece pentru 24-48 de ore.

  • Sos simplu cu iaurt si marar

    Sos simplu cu iaurt si marar

    De inspiratie mediteraneana si potrivit pentru o gama larga de preparate, este un sos care este cel mai bun proaspat, cand aromele se dezvolta si completeaza, dar poate fi pastrat la rece pentru cateva zile. Puteti inlocui jumatate din cantitatea de iaurt cu maioneza pentru o consistenta mai cremoasa, dar si nivelul caloric va creste apreciabil.

  • Sos pentru gratar cu bere, ketchup si zahar

    Sos pentru gratar cu bere, ketchup si zahar

    Berea blonda sau bruna, rece, este bautura ideala pentru un gratar alaturi de prieteni, dar in aceasta reteta rezultatul final va fi un sos dens, cremos, cu note dulci, recomandat pentru orice fel de carne, fie ea de porc, vita sau pui.

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Salata verde cu portocale, castravete si susan

    Salata verde cu portocale, castravete si susan

    V-ati plictisit de clasicele salate verzi, aceleasi retete pregatite din nou si din nou? De aceasta data baza va fi o salata verde proaspata, alaturi de felii de castravete si de portocala dulce, suculenta, si cu notele exotice ale susanului

  • Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte

    Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte

    Un sos cu gust puternic si proaspat de patrunjel verde, aromat, tocat marunt, alaturi de un pic de nucsoara rasa, traditional folosit pentru pestele prajit, fript sau fiert, dar care este la fel de bun si alaturi de alte retete.

  • Sos cu portocala si ananas

    Sos cu portocala si ananas

    O reteta de inspiratie tropicala, aromata, dulce, plina de note savuroase, buna pentru o gama larga de deserturi, dar si (pentru cei care nu se tem de gusturile contrastante) pentru carnea de pui, porc, rata.

  • Coaja de pepene rosu confiata

    Coaja de pepene rosu confiata

    Pepenele rosu, rece, dulce si plin de savoare este unul dintre deserturile perfecte in zilele calde ale verii, iar miezul poate fi folosit si pentru un smoothie plin de vitamine sau poate fi transformat in suc aromat, baut cu gheata, simplu sau cu menta, lamaie, eventual putin ghimbir. Insa partea alba a cojilor pe care le aruncam poate fi folosita pentru un desert inedit, pentru care aveti nevoie doar de apa, zahar, lamaie, sare. Cu siguranta ca musafirii isi vor da greu seama care a fost ingredientul principal pentru aceasta surpriza dulce.


Warning: fopen(cache/194289ecf0aba3668ad7e9f9120a10fc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139