Sos de lamaie cu unt si patrunjel
Ingrediente:
3 lamai medii
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei mari de usturoi, tocati
1 legatura de patrunjel
6 linguri de unt rece
1 cana supa de pui din cutie sau din concentrat
1 varf de lingurita sare
1 varf de lingurita piper negru macinat
Mod de preparare: 1 lingura de unt se pune la topit, pe foc mediu, si se caleste ceapa tocata 1-2 minute, adaugand apoi usturoiul pentru alte 2-3 minute. Se toarna deasupra sucul lamailor si supa de pui (incalzita in prealabil) si se lasa la fiert pentru cateva minute, pana cand sosul incepe sa scada. Se reduce focul si se incorporeaza treptat restul de unt, amestecand bine, iar la final se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa pe foc pana cand a scazut aproape de jumatate, iar sosul este dens si cremos, se adauga patrunjelul si se foloseste fierbinte.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Rulouri cu carnaciori si sos de hrean cu maioneza
Pentru o masa delicioasa, pregatiti rulourile cu carnaciori si sos de hrean cu maioneza. Ingredientele le gasiti mai jos:
-
Retete de post. Cartofi taranesti cu ceapa si patrunjel
O reteta simpla de cartofi este cea de cartofi taranesti cu ceapa si patrunjel. Consumul de cartofi ne ofera energie si satietate pentru mai mult timp.
-
Mancare de peste cu cartofi si ceapa
O mancare apetisanta poate fi aceea in care legumele sunt combinate cu carnea de peste. Asadar va invitam sa degustati mancarea de peste cu cartofi si ceapa.