Salata de toamna cu mere, nuci si branza
O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.
O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.
Miere, usturoi, fulgi si pudra de chili, totul pentru un sos cu gust dulce si iute in acelasi timp.
Un sos picant, foarte picant sau ingrozitor de iute (dupa soiul ardeilor folositi), bun pentru o gama larga de preparate si cu atat mai mult in serile reci de toamna sau iarna. Poate fi pastrat multa vreme in borcane sigilate, intr-un loc intunecos si racoros.
Un sos pentru paste, legume de toamna fierte sau coapte ori o portie de cartofi la cuptori, cu aroma intensa de masline verzi, ansoa si prospetimea patrunjelului. Poate fi folosit proaspat sau poate fi pastrat la rece pentru cateva zile.
Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.
Prea putin folositi, desi sunt plini de vitamine (mai ales A si betacaroten, dar si complexul de vitamine B), fibre si proteine, cu un gust placut si aparte, cartofii dulci stau in aceasta reteta la baza unei salate de toamna, ce poate fi servita ca garnitura sau gustare.
Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.
Un desert sau o gustare pentru zilele in care strugurii sunt bine copti, aromati, plini de gust si savoare. Alegeti struguri verzi sau rosii, dupa gust, fara samburi, cu putina vanilie si daca este nevoie zahar.
O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.
O reteta de salata perfecta pentru toamna, cu gust bogat si intens, multe vitamine, fibre si energie pentru o zi lunga, plina de sarcini care trebuie duse la bun sfarsit. Alegeti mere rosii, bine coapte, iar miezul de nuca poate fi folosit crud sau prajit la cuptor.