Salata de toamna cu mar, nuca si sfecla rosie
Ingrediente:
2 mere rosii, taiate bucatele
½ cana miez de nuca, crud sau prajit la cuptor, taiat mare
½ sfecla rosie mica, fiarta sau coapta
2-3 catei de usturoi taiati felii
2 linguri ulei
2 lingurite otet de mere sau otet balsamic
1 lingurita miere
sare, piper negru macinat
patrunjel verde tocat marunt
Mod de preparare: merele se spala si se taie in felii mici, dupa gust. Se pun intr-un bol si se adauga miezul de nuca si sfecla taiata cubulete dupa ce s-a racit. Se toarna uleiul, otetul, mierea, usturoiul feliat, se condimenteaza cu sare si piper si se presara totul cu patrunjel verde.
Foto: photos-public-domain.com
Articole asemănătoare
-
Salata de toamna cu porumb, bacon si cartofi
O gustare consistenta pentru zilele tot mai reci de toamna, cu multe culori si arome in acelasi bol.
-
Salata de toamna cu portocale, morcovi si sfecla rosie
Un fel consistent, destul de usor de preparat si neasteptat de satioasa, incat o portie ar fi suficienta pentru o masa. Cu arome de toamna si gusturi pline, este o salata de care va puteti bucura in zilele tot mai reci.
-
Salata de toamna cu sfecla rosie, morcov si ceapa
Perfecta ca garnitura pentru carnea de porc sau de pui, o salata de toamna plina de gust si aroma. Usor de preparat si merge la fel de bine ca gustare.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid