Salata de toamna cu portocale, morcovi si sfecla rosie
Ingrediente:
o portocala sau doua mandarine
o jumatate kilogram morcovi
doua cepe rosii medii
patru linguri ulei de masline
o lingura miere
o sfecla rosie medie
un sfert de cana alune de padure, coapte si sfaramate
Mod de preparare: puneti intr-un bol cu putina apa morcovii spalati si curatati de coaja, intregi, ceapa rosie intreaga, jumatate din cantitatea de ulei de masline si coaja rasa a portocalei sau celor doua mandarine. Se condimenteaza cu putina sare si piper si se amesteca, apoi toata compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se inmoaie morcovii (daca sunt prea mari ii puteti taia in jumatate pe lung). Separat se fierbe sfecla curata de coaja pana cand se inmoaie. Dupa ce ingredientele s-au racit morcovii se taie pe lung in felii cat mai subtiri, ceapa in rondele, citricele fara coaja in felii subtiri, iar toate ingredientele se pun in bol. Se toarna restul de ulei si se adauga alunele de padure, se amesteca usor toate ingredientele si se condimenteaza cu putina sare si putin piper, dupa gust. Se serveste ca gustare, rece sau putin incalzita la cuptor.
Articole asemănătoare
-
Salata de toamna cu mar, nuca si sfecla rosie
O reteta de salata perfecta pentru toamna, cu gust bogat si intens, multe vitamine, fibre si energie pentru o zi lunga, plina de sarcini care trebuie duse la bun sfarsit. Alegeti mere rosii, bine coapte, iar miezul de nuca poate fi folosit crud sau prajit la cuptor.
-
Salata de toamna cu porumb, bacon si cartofi
O gustare consistenta pentru zilele tot mai reci de toamna, cu multe culori si arome in acelasi bol.
-
Salata de toamna cu sfecla rosie, morcov si ceapa
Perfecta ca garnitura pentru carnea de porc sau de pui, o salata de toamna plina de gust si aroma. Usor de preparat si merge la fel de bine ca gustare.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid