Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
Ingrediente:
1 para
1 ceapa rosie
1/2 kg frunze de spanac
250 g de branza cu mucegai albastru
100 gr nuca
sos vinaigrette
Mod de preparare:
Curata para de coaja, feliaz-o in bucati mici, si taie ceapa marunt. Pune intr-un bol pentru salata frunzele de spanac, spalate si uscate. Adauga feliile de pere si de ceapa, apoi pune branza si bucatelele de nuca si amesteca . Toarna peste ingrediente sosul vinaigrette, dupa gust.
Salata se serveste imediat, cu sau fara felii de paine prajita.
Sursa foto: dishinanddishes.com
I. C.
Articole asemănătoare
-
Suc de mango si morcov cu piper negru
Un suc plin de dulceata de mango si morcov cu piperul aromat si putin ardei iute.
-
Sos de branza cu mucegai albastru
Un sos cu note picante datorita branzei cu mucegai albastru, bun pentru feluri de legume sau carne.
-
Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru
O alternativa la clasicii cartofi pregatiti in cuptor.
-
Ciuperci cu branza cu mucegai si cimbru
Un aperitiv usor de facut, gustos datorita combinatiei intre aromele picante din branza si cele de padure, vegetale, ale ciupercilor. Alegeti un soi de ciuperci cu palaria cat mai mare sau mai multe ciuperci medii.
-
Spaghete cu nuci si branza cu mucegai albastru
Consistenta si in egala masura delicioasa, combinand dulceata de nuci cu gustul picant al sortimentului preferat de branza cu mucegai albastru, iata o varianta de a savura indragitele spaghete.