Spaghete cu nuci si branza cu mucegai albastru
Ingrediente:
100 g miez de nuca
100 g branza cu mucegai albastru
300 g spaghete
3 linguri de smantana
sare, piper
Mod de preparare: miezul de nuca se coace in cuptor, pe o tava cu hartie de copt, pentru un plus de savoare. Se sfarama cu latul unui cutit, apoi se lasa la racit. Spaghetele se fierb in apa cu putina sare pana sunt al dente, iar separat se sfarama branza cu mucegai intr-o cratita mai mica, se adauga smantana si se amesteca. Toata compozitia se tine la foc mediu pentru 3-5 minute, pana cand se omogenizeaza, amestecand constant. Se scurg pastele, pastrandu-se cam o ceasca de lichid, care se toarna peste compozitia cu branza cu mucegai. Spaghetele se pun intr-un vas potrivit, se toarna deasupra branza cu mucegai si se amesteca usor. Inainte de servire se toarna deasupra miezul de nuca maruntit, se condimenteaza cu putina sare si putin piper, apoi se servesc inca fierbinti.
Foto: theconversation.com
Articole asemănătoare
-
Sos de branza cu mucegai albastru
Un sos cu note picante datorita branzei cu mucegai albastru, bun pentru feluri de legume sau carne.
-
Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru
O alternativa la clasicii cartofi pregatiti in cuptor.
-
Ciuperci cu branza cu mucegai si cimbru
Un aperitiv usor de facut, gustos datorita combinatiei intre aromele picante din branza si cele de padure, vegetale, ale ciupercilor. Alegeti un soi de ciuperci cu palaria cat mai mare sau mai multe ciuperci medii.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Placinta cu praz si branza
O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.