Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru
Ingrediente:
1 kg cartofi
250 g branza cu mucegai albastru
2 linguri de unt
200 ml smantana lichida
1 varf de lingurita nucsoara rasa
sare, piper alb
Mod de preparare: cartofii se spala si se fierb in coaja in apa rece putin sarata, lasandu-i sa fiarba 15-20 de minute. Se scot si se lasa la racit. Separat se rupe branza in bucatele mici si se amesteca bine cu smantana. Cartofii reci se curata de coaja, se taie in rondele nu prea subtiri, se sareaza, se pipereaza si se presara deasupra nucsoara. O tava mare se unge cu unt, se asaza un strat de rondele de cartofi, deasupra amestecul de branza si smantana, din nou cartofi, iar deasupra se pune restul de unt. Tava se baga in cuptorul bine incins si se lasa 20-25 de minute pana se rumenesc bine cartofii. Se lasa putin la racit si se poate servi.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit
Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.
-
Sos de branza cu mucegai albastru
Un sos cu note picante datorita branzei cu mucegai albastru, bun pentru feluri de legume sau carne.
-
Ciuperci cu branza cu mucegai si cimbru
Un aperitiv usor de facut, gustos datorita combinatiei intre aromele picante din branza si cele de padure, vegetale, ale ciupercilor. Alegeti un soi de ciuperci cu palaria cat mai mare sau mai multe ciuperci medii.
-
Spaghete cu nuci si branza cu mucegai albastru
Consistenta si in egala masura delicioasa, combinand dulceata de nuci cu gustul picant al sortimentului preferat de branza cu mucegai albastru, iata o varianta de a savura indragitele spaghete.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.