Ciuperci cu branza cu mucegai si cimbru
Ingrediente:
patru ciuperci mari de crescatorie sau de padure (sau ciuperci mai mici, aproximativ 200 de grame)
100 g branza cu mucegai albastru (gorgonzola picanta este o optiune buna)
doua linguri miez de nuca putin copt si sfaramat
o lingurita cu cimbru macinat
un sfert de pachet de unt
Mod de preparare: se spala si se curata ciupercile, indepartand piciorusele care se toaca marunt. Pe palariile intoarse se presara branza sfaramata, piciorusele tocate, miezul de nuca, putin cimbru si un cubulet de unt la temperatura camerei (se imparte pe cat posibil egal pe toate ciupercile). Se incinge bine cuptorul si se pun intr-o tava ciupercile in putina apa sau (ideal) supa de legume. Se lasa pentru 5-10 minute pana cand branza s-a topit si a acoperit palaria ciupercii ca o crema. Se servesc reci sau calde, dupa preferinta.
Foto: winefetch.com
Articole asemănătoare
-
Sos de branza cu mucegai albastru
Un sos cu note picante datorita branzei cu mucegai albastru, bun pentru feluri de legume sau carne.
-
Spaghete cu nuci si branza cu mucegai albastru
Consistenta si in egala masura delicioasa, combinand dulceata de nuci cu gustul picant al sortimentului preferat de branza cu mucegai albastru, iata o varianta de a savura indragitele spaghete.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci
O reteta delicioasa si in ton cu sosirea primaverii este cea de ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci. Ingredientele necesare si modul de preparare le aflati mai jos:
-
Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci
Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.