Sos de branza cu mucegai albastru
Ingrediente:
25 g faina alba
25 g unt
300 ml lapte
100 g branza cu mucegai albastru
sare, piper
100 ml smantana lichida
Mod de preparare: untul se topeste pe foc mic, intr-o craticioara suficient de mare pentru intreaga cantitate de sos, se adauga in ploaie faina, amestecand bine fara sa isi schimbe culoare. Se varsa treptat si laptele, cate putin, apoi branza sfaramata si doar la final smantana, amestecand tot timpul si tinand focul mic spre mediu, pana cand sosul se ingroasa. Se condimenteaza la final cu sare si piper si se pune in sosiera, adaugandu-se preparatului doar in momentul servirii.
Foto: publicdomainfiles.com
Articole asemănătoare
-
Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru
O alternativa la clasicii cartofi pregatiti in cuptor.
-
Ciuperci cu branza cu mucegai si cimbru
Un aperitiv usor de facut, gustos datorita combinatiei intre aromele picante din branza si cele de padure, vegetale, ale ciupercilor. Alegeti un soi de ciuperci cu palaria cat mai mare sau mai multe ciuperci medii.
-
Spaghete cu nuci si branza cu mucegai albastru
Consistenta si in egala masura delicioasa, combinand dulceata de nuci cu gustul picant al sortimentului preferat de branza cu mucegai albastru, iata o varianta de a savura indragitele spaghete.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir
Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.