Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra
Ingrediente:
3 mandarine mari, desfacute felii
cateva frunze de salata verde, bine spalate si taiate mare
2 linguri cu varf migdale crude, taiate marunt
1 ceapa rosie medie, taiata rondele subtiri
¼ cana telina cruda, taiata bastonase
¼ cana branza de capra sfaramata
2 linguri otet
2 linguri ulei
1 lingura zahar
2 linguri patrunjel tocat
sare, piper negru macinat
Mod de preparare: intr-un bol de salata se amesteca usor salata verde taiata cu feliile de mandarine (taiate in jumatate daca sunt prea mari), migdalele, rondelele de ceapa, telina. Separat se pregateste un sos din otet, ulei, zahar (amestecat pana se dizolva) si piper, care se toarna apoi peste salata. Se presara abundent cu branza de capra si patrunjel si se condimenteaza, daca este nevoie, cu sare si piper. Se serveste imediat.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Salata de primavara cu branza de capra si fasole verde
O salata simpla, care va ajuta sa folositi fasolea verde si mazarea alaturi de salata verde, oferind astfel corpului un plus de vitamine si minerale dupa zilele reci ale iernii.
-
Tartine cu dovlecei si branza de capra
Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.
-
Salata de ceapa rosie murata
Buna ca garnitura pentru o friptura gustoasa, intr-un burger sau sandvis, este o salata de ceapa rosie gata imediat, cu gust bogat si dulceag, delicios.
-
Salata de vara cu pepene, rosii cherry, branza de capra
O combinatie indrazneata de arome si culori intre dulceata revigoranta a pepenelui, rosiile cherry putin astringente, branza sarata de capra, verdeata si sosul pesto.
-
Salata de spanac, branza de capra si nuci
Proaspata si foarte sanatoasa, revigoranta si plina de vitamine, un amestec intre gustul vegetal si cel de branza de capra.