Salata de primavara cu branza de capra si fasole verde
Ingrediente:
1 salata verde mica
1 cana fasole verde fiarta in apa cu sare
½ cana mazare fiarta
150 g branza de capra
1 ardei gras rosu
2 linguri ulei de masline
1 lingurita mustar
2 linguri otet de vin
2-3 catei de usturoi
1 lingurita sos de soia
sare, piper negru
Mod de preparare: salata se spala bine si se taie sau se rupe in bucati nu prea mari, care se pun in bol. Se toarna deasupra fasolea si mazarea fierte si racite, bine scurse de apa, ardeiul gras taiat cubulete. Separat se amesteca bine uleiul, otetul, sosul de soia, usturoiul zdrobit sau tocat, mustarul, se adauga putina sare si putin piper, turnand sosul peste salata. La final se pune branza de capra sfaramata si se serveste imediat ca salata sau gustare.
Foto: openfotos.com
Articole asemănătoare
-
Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra
O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.
-
Salata de toamna cu smochine si portocale
O gustare cu arome de portocala bine coapta, dulceata smochinelor si notele sarate ale branzei de capra, este o salata usor de pregatit si potrivita pentru orice ocazie.
-
Tartine cu dovlecei si branza de capra
Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.
-
Salata de spanac, branza de capra si nuci
Proaspata si foarte sanatoasa, revigoranta si plina de vitamine, un amestec intre gustul vegetal si cel de branza de capra.
-
Trei plante de interior cu un parfum aparte
Plantele de apartament aduc un plus de culoare si mult verde, mai multa energie si vitalitate, ne pot ajuta sa ne reducem nivelul de stres la capatul unei zile obositoare, au in general nevoie de putina atentie si apa si ne fac sa ne simtim mai repede "acasa".