Salata de spanac, branza de capra si nuci
Ingrediente:
o jumatate de kilogram de spanac, cantarit dupa ce a fost spalat si s-au taiat coditele
o jumatate de cana miez de nuca
o jumatate de cana branza de capra sfaramata
o lingura otet de vin rosu
o lingura ceapa rosie tocata marunt
doua linguri mustar
o lingura ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare: intr-un bol mic amestecati otetul cu mustarul si ceapa rosie, adaugati putina sare si putin piper, turnand treptat uleiul pana cand compozitia este cremoasa. Puneti frunzele de spanac intr-un castron, turnati deasupra sosul si amestecati usor, adaugand inainte de servire miezul de nuca, copt usor la cuptor si branza de capra. Se serveste imediat.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra
O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.
-
Salata de toamna cu smochine si portocale
O gustare cu arome de portocala bine coapta, dulceata smochinelor si notele sarate ale branzei de capra, este o salata usor de pregatit si potrivita pentru orice ocazie.
-
Salata de primavara cu branza de capra si fasole verde
O salata simpla, care va ajuta sa folositi fasolea verde si mazarea alaturi de salata verde, oferind astfel corpului un plus de vitamine si minerale dupa zilele reci ale iernii.
-
Tartine cu dovlecei si branza de capra
Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.
-
Piure de telina cu nuci si mar
O delicioasa alternativa la piureul de cartofi, cu note interesante de nucsoara si nuci. Bun ca garnitura pentru peste sau pui.