Tartine cu dovlecei si branza de capra
Ingrediente:
2 dovlecei mari, curatati de coaja
150 g branza de capra
1-2 catei mari de usturoi
1 lingura ulei de masline
sare, piper
felii de paine prajita
Mod de preparare: dovleceii spalati si curatati de coaja se taie in rondele nu foarte groase, care se oparesc cinci minute in apa sarata clocotita. Se scot si se pun la racit pe cuburi de gheata, iar apoi se pun in blender. Se adauga branza de capra, usturoiul tocat, uleiul de masline si se condimenteaza cu putina sare si putin piper negru, proaspat macinat. Se mixeaza totul foarte bine, apoi pasta de dovlecel si branza se tine la rece pana in momentul servirii. Se unge pe felii de paine prajita si se serveste ca aperitiv. Pentru o textura rustica toate ingredientele se pot strivi si amesteca bine cu o furculita.
Foto: piqsels.com
Articole asemănătoare
-
Aperitiv cu prune si branza de capra
Un contrast inedit intre gustul de branza si cel dulce acrisor de pruna.
-
Salata de vara cu pepene, rosii cherry, branza de capra
O combinatie indrazneata de arome si culori intre dulceata revigoranta a pepenelui, rosiile cherry putin astringente, branza sarata de capra, verdeata si sosul pesto.
-
Salata de spanac, branza de capra si nuci
Proaspata si foarte sanatoasa, revigoranta si plina de vitamine, un amestec intre gustul vegetal si cel de branza de capra.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra
O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.