Aperitiv cu prune si branza de capra
Ingrediente:
20 de prune mari, cat mai coapte
200 g branza de capra
cateva frunze de cimbru
2 linguri de ulei de masline
2-3 fire ceapa verde
1 lamaie
1 lingurita rasa boia dulce
piper negru, sare
Mod de preparare: branza de capra se striveste, se amesteca usor cu uleiul de masline, coaja rasa de pe lamaie, boiaua, ceapa verde tocata foarte marunt, frunze de cimbru tocate. Se condimenteaza cu sare si piper si compozitia se lasa la frigider la racit. Prunele se spala, se desfac in jumatati si se pun pe o tava. In fiecare jumatate de fruct se pun 1-2 lingurite din amestecul de branza de capra, ceapa si mirodenii. Se serveste ca aperitiv.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Tartine cu dovlecei si branza de capra
Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.
-
Salata de vara cu pepene, rosii cherry, branza de capra
O combinatie indrazneata de arome si culori intre dulceata revigoranta a pepenelui, rosiile cherry putin astringente, branza sarata de capra, verdeata si sosul pesto.
-
Salata de spanac, branza de capra si nuci
Proaspata si foarte sanatoasa, revigoranta si plina de vitamine, un amestec intre gustul vegetal si cel de branza de capra.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra
O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.