Sos cu masline verzi, ansoa, patrunjel
Un sos pentru paste, legume de toamna fierte sau coapte ori o portie de cartofi la cuptori, cu aroma intensa de masline verzi, ansoa si prospetimea patrunjelului. Poate fi folosit proaspat sau poate fi pastrat la rece pentru cateva zile.
Ingrediente:
½ cana masline verzi, fara samburi
2 linguri ulei de masline
2-3 fileuri de ansoa
2 catei usturoi
2 linguri cu varf patrunjel tocat
1 lingura busuioc proaspat sau uscat
1 lingura capere, bine scurse
sare, piper
Mod de preparare: tocati impreuna fileurile si usturoiul pentru un sos cu aspect si consistenta rustica, dar si gust intens. Compozitia se pune intr-un bol si se incorporeaza uleiul, verdeata, caperele si maslinele tocate marunt sau taiate rondele subtiri (dupa gust), condimentand cu sare si piper negru. Se foloseste imediat sau se poate pastra la frigider intr-un recipient inchis ermetic pentru cateva zile.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sos cu mustar Dijon si patrunjel
Un sos cremos, simplu de facut, cu gust complex, excelent pentru carnea de pui sau porc, dar si pentru legumele sotate sau coapte.
-
Salata cu masline verzi si camembert
Perfecta pentru o gustare, potrivita pentru o ocazie festiva, recomandata pentru cei care vor sa incerce o salata diferita de cele clascie, este consistenta, usor de pregatit, plina de arome diverse dar in surprinzatoare armonie.
-
Mancare gustoasa de telina cu masline
O mancare usoara cu legume facuta pentru cei dragi poate fi reteta gustoasa de telina cu masline. Maslinele sunt considerate antioxidantul minune, continand o cantitate considerabila de vitamina E.
-
Paine de casa cu masline verzi si capere
O paine de casa cu arome mediteraneene puteti obtine daca preparati reteta de paine de casa cu masline verzi si capere.
-
Tocanita de fasole boabe cu masline
O mancare simpla si gustoasa va face deliciul musafirilor dumneavoastra chiar si intr-o zi obisnuita. Va prezentam astfel o reteta care merita incercata si anume: tocanita de fasole boabe cu masline.