Sos fierbinte de portocale
Un sos de inspiratie asiatica, aromat si dulce-acrisor, bun pentru retete cu orez, legume fierte sau coapte, carne de pui sau porc, etc.
Un sos de inspiratie asiatica, aromat si dulce-acrisor, bun pentru retete cu orez, legume fierte sau coapte, carne de pui sau porc, etc.
Bun pentru o gama larga de retete, carora le da o savoare de inspiratie mediteraneana, este un sos usor de pregatit acasa, pentru care veti folosi masline mari, aromate si delicioase.
Mai curand un aperitiv indraznet sau o gustare cu arome complexe decat un desert, este o reteta in care portocalele bine coapte intalnesc maslinele de calitate.
O reteta pentru un sos in care gustul dulce intalneste iuteala ardeilor (alegeti soiul preferat). Perfect pentru cei care prefera mancarea picanta si care vor o schimbare fata de sosurile clasice. Gata in scurt timp, poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 saptamani.
Un sos delicios, cu note exotice, pentru salate si peste, dar si pentru o portie de legume gratinate sau fierte.
O reteta pentru o salata de fructe ce poate fi pregatita in sezonul rece, aromata, cu un gust dulce acrisor, buna ca desert sau gustare.
Bun pentru deserturi diverse, inghetata, placinte sau, de ce nu, pentru o da note exotice, tropicale, unei bucati de carne de pui sau porc, este un sos relativ usor de pregatit, dulce si aromat. Poate fi folosit ananas proaspat sau pentru o aroma mult mai dulce ananas la cutie.
Un sos dulce-acrisor pentru salate sau carnea de pui (daca va plac aromele neobisnuite) sau, de ce nu, pe un desert sau o portie de inghetata. Poate fi pregatit si intr-o varianta usor picanta.
O gustare cu arome de portocala bine coapta, dulceata smochinelor si notele sarate ale branzei de capra, este o salata usor de pregatit si potrivita pentru orice ocazie.
O salata consistenta, cu broccoli, piept de pui si un sos dulce-acrisor, buna ca aperitiv sau ca gustare in zilele reci.