Sos dulce-acrisor cu zahar brun si sos de soia
Ingrediente:
2 linguri ketchup
¼ cana zahar brun
¼ cana otet de vin alb sau (preferabil) de orez
1 lingurita sos de soia
2 linguri apa
1 lingurita amidon
(optional) fulgi de chili
(optional) ghimbir ras
Mod de preparare: puneti intr-o craticioara apa, zaharul, ketchupul, sosul de soia si amidonul, otetul, amestecand totul foarte bine cu o lingurita sau preferabil cu un tel. Cand zaharul si amidonul s-au dizolvat complet se pune sosul la incalzit pe foc mediu, amestecand tot timpul pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. Puteti adauga fulgi de chili sau ghimbir ras pentru o aroma mult mai picanta. Sosul dulce-acrisor se foloseste imediat, dupa ce s-a racit putin, sau poate fi pastrat intr-un recipient inchis ermetic la frigider, pentru 5-6 zile.
Foto: freeimages.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail tropical cu rom brun si suc de ananas
O bautura cu gust dulce si aromat de fructe tropicale si o baza solida de rom brun.
-
Sos dulce-acrisor cu zahar brun si otet de orez
Un sos cu otet de orez, putin sos de soia si amidon, foarte bun pentru orice reteta de inspiratie asiatica, fie ca este vorba de un bol de orez cu ou, fie de carne de porc, pui sau peste.
-
Sos de soia picant
Avand la baza un sos simplu de soia de buna calitate, este o reteta pentru un amestec relativ usor de pregatit, cu gusturi si arome exotice, asiatice, bun pentru feluri de carne, legume fierte sau coapte, paste (preferabil de orez).
-
Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute
La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.
-
Desert pentru zile festive. Cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada
In zilele festive si nu numai, bucatele preparate si mai ales desertul trebuie sa aiba menirea sa imbogateasca masa si sa raspandeasca o aroma imbietoare in toata casa. Asadar va propunem sa incercati o reteta de cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada.