Noile studii arata faptul ca ardeiul iute reprezinta un aliment sanatos, folosindu-se in combaterea cancerului, dar si un aliment care scade tensiunea arteriala, ajutand chiar si atunci este vorba de cura de slabire.
Ceara de albine este o substanta complexa de consistenta lichida produsa de albinele melifere din genul Apis in varsta de 12-18 zile, secretata din glandele cerifere aflate in abdomenul acestora.
Avocado este fructul cu cel mai ridicat continut caloric fiind si printre cel mai nutritiv. In functie de cat de copt este si dupa sortiment acesta contine 30% grasimi mononesaturate. Acestea nu afecteaza colesterolul din organism, ci dimpotriva il reduce.
Fiind una dintre cele mai raspandite substante din natura, sarea a atras atentia din cele mai vechi timpuri oamenilor care aveau sa o introduca in alimentatie datorita calitatilor ei.
In timpul anului scolar, cand suntem suprasolicitati din cauza examenelor, cand avem zile stresante si obositoare la servici sau in viata de zi cu zi, trebuie sa stim ca pe langa corpul nostru care are nevoie de vitamine si minerale si creierul nostru necesita o alimentatie sanatoasa pentru a ramane activ.
Intepaturile cauzate de diferitele insecte se inrosesc, se umfla si provoaca mancarimi neplacute. Frunzele de patlagina au un efect racoritor, amelioreaza inflamatia si sunt antialergice.
Rodia este un arbust fructifer originar din zona orientului mijlociu care a devenit apreciat in timpurile moderne pentru calitatile sale gustative si mai ales datorita continutului bogat de substante nutritive de care dispune.
Obtinut din pulpa nucilor de cocos ajunse la maturitate, uleiul, asemenea fructelor din care provine a fost din totdeauna unul dintre cele mai importante produse regasite in alimentatia oamenilor din zonele tropicale.