Pentru a ocoli aparatele cu sanwichuri si snacksuri, mancaruri considerate nu foarte sanatoase din cauza grasimilor saturate continute, cei care obisnuiesc sa manance la birou ar trebui sa isi pregateasca de acasa alimentele pe care sa le consume in decursul celor opt sau mai multe ore petrecute la locul de munca.
Acizii grasi sunt perceputi frecvent ca elemente daunatoare de care trebuie sa ne ferim pentru a avea un corp sanatos. Totusi, nu toti reprezentantii acestora sunt responsabili pentru producerea afectiunilor cardio-vasculare si pentru obezitate.
Valorificarea fructelor deshidratate este o traditie veche cu origini in perioada Antichitatii. Datorita conditiilor climatice in care traiau, egiptenii au fost cei dintai care au descoperit proprietatile exceptionale ale strugurilor uscati, cunoscuti sub numele de stafide.
Aproape ca nu exista persoana care sa nu fi cedat tentatiei de a savura o portie de cartofi prajiti cu ketchup sau cu sare. Chiar daca informatiile emise de nutritionisti in ultima vreme la adresa acestora nu sunt de lauda, cartofii se mentin in topul celor mai consumate alimente.
Limonada trebuie sa fie mai mult decat o bautura racoritoare ce ne insoteste vara in momentele frumoase de relaxare. Chiar si in aceasta perioada cand temperaturile se mentin in parametri normali este nevoie ca gustosul suc acrisor sa fie consumat cu regularitate. Motivul este simplu: o dieta sanatoasa nu implica numai produse alimentare naturale ci si un aport lichid cu proprietati similare.
Urzica (Urtica dioica) este o planta erbacee care se dezvolta preponderent pe terenuri necultivate incepand din zona de campie pana in sectoarele montane nu foarte inalte ale Romaniei. Proprietatile sale curative si gustul placut au impus-o de timpuriu ca planta medicinala si aliment.
Laptele este unul dintre alimentele preferate ale copiilor si adultilor de la masa de dimineata, fiind apreciat atat proaspat cat si sub forma produselor derivate. Desi din punct de vedere al popularitatii laptele de vaca se afla pe primul loc, nu la fel se intampla daca privim din perspectiva calitatii.
Desi produsele consumate pe parcursul unei saptamani si al unei zile sunt permanent diversificate, exista o categorie de alimente a caror utilizare este neintrerupta: produsele de panificatie.
Ca urmare a atentionarilor facute prin mijloacele media si a dezbaterilor pe tema alimentelor nesanatoase, pentru cea mai mare parte a populatiei a devenit de necontestat ca excesul de grasimi are consecinte negative asupra organismului.